Informatie Veiligheid

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Helaas zien wij dat ouderen vaak het doelwit zijn van deze oplichters. Recent zijn er de mooie berichten over een tegoed van uw energieleverancier bij gekomen. Criminelen willen u daarbij maar al te graag “helpen”.

Daarom hebben het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en zes ouderenorganisaties de handen ineengeslagen om voorlichting te geven over de verschillende methodes van deze oplichters.

Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Met deze brochure wil de overheid u graag inzicht geven in de verschillende methodes en geven zij tips om dergelijke oplichting te voorkomen. Want laten we het ze niet te makkelijk maken (klik op onderstaande afbeelding):

Senioren en Veiligheid

Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben of is er iets niet duidelijk, dan kunnen wij u mogelijk (verder) helpen. Voor mensen die wat minder “digitaal vaardig” zijn, hebben we een papieren exemplaar van deze brochure. Haal hem op in ons computercafé.

 

Raadpleeg voor meer informatie eventueel ook de volgende pagina’s:

https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/senioren-en-veiligheid
https://www.politie.nl/onderwerpen/senioren-en-veiligheid.html
https://veiliginternetten.nl/senioren-en-online-veiligheid

 

Ook interessant om te lezen welke “trucs” er inmiddels zijn gemeld aan de Fraude Helpdesk en welke waarschuwingen zij daarbij geven:

https://www.fraudehelpdesk.nl